Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalarepki z mielonym mięsem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 658
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 658
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Kalarepki umyj, odetnij wierzchy. Środki kalarepek wydrąż, pozostawiając 1–2 cm warstwę miąższu przy brzegach. Kajzerkę namocz. Czosnek oraz cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na mocno rozgrzanym oleju.
Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą bułkę. Dołóż cebulę z czosnkiem oraz musztardę i jajko. Masę dobrze wyrób. Przypraw do smaku ostrą papryką, oregano oraz solą i pieprzem.
Farsz nałóż do wydrążonych kalarepek. Przykryj je odciętymi wcześniej wierzchami. Ustaw w szerokim garnku.
Podlej bulionem. Duś pod przykryciem około 45 minut. Podawaj z ziemniakami z wody. Udekoruj koperkiem.Źródło: Tina