Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad w gorące dni, pyszne na ciepło jak i na zimno
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1606
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1606
Składniki
Kalafior rozdrabniamy, marchew ścieramy na grubych oczkach, seler drobno kroimy, dodajemy ziemniaki z cebulką i boczkiem, jajka, przyprawy, wszystko mieszamy i dosypujemy kaszę manną, tak by powstała kleista masa.
Foremkę odrobinę natłuszczamy i robimy klopsiki z masy kalafiorowej, układając jeden obok drugiego, wkładamy do zimnego piekarnika nastawiamy na 160 C i pieczemy ok.. 30 do 40 minut, tak by się ze złociły. Najlepiej smakują z zimną maślanką ze szczypiorkiem.