Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy na pewno zna przepis na kotlety z kalafiora, które są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Ja dzisiaj chciałam podzielić się moim przepisem na kalafiorowe kotlety z ugotowanymi na twardo jajkami. Polecam
miska, nóż, garnek, ręcznik papierowy, widelec,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 117
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 76
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 117
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 76
Składniki
Kalafior po oczyszczeniu , podzielić na różyczki, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie lecz nie rozgotować. Po ugotowaniu odlać wodę , a kalafior odsączyć na sicie, natomiast ugotowane jajka obrać ze skorupek i pokroić w drobną kosteczkę. Ugotowaniu kalafior rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków i wystudzić. Dodać pokrojone jajka, posiekaną natkę pietruszki i koperek, surowe jajko oraz przyprawy i bułkę tartą. Wszystko razem wymieszać do połączenia składników na jednolitą masę (masa musi mieć taką konsystencję aby kotlety po uformowaniu się nie rozpadały). Gdyby masa była za luźna dosypać bułki tartej. Formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać do drugiego dana.
Przygotowanie składników.
Formowanie kotlecików.
Smażenie gotowych kotlecików.