Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kalafiorowa"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2111
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 959
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2111
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 959
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Składniki
Bulion wlej do garnka i zagotuj. Oczyszczone, umyte marchewki i pietruszkę pokrój w plasterki i włóż do bulionu, gotuj przez ok. 5-8 minut. Kalafior umyj, podziel na różyczki, dodaj do zupy, następnie wsyp 6 łyżek kaszy kukurydzianej, dodaj szczyptę majeranku i gotuj kolejne 10 minut.
Na koniec dopraw zupę do smaku solą i delikatnie pieprzem (jeśli przygotowałaś ją na bulionie warzywnym, możesz dodać łyżkę oliwy z oliwek). Dołóż posiekany świeży koperek i podawaj.Źródło: Świat kobiety