Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki sposob na zjedzenie czegos dobrego . mozna podac jako zakaska jak rowniez jako dodatek do dania głównego
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1102
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1102
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Kalafior ugotowac w słonej wodzie tak aby był lekko niedogotowany. Odsączyć i podzielic na mniejsze różyczki. Jajka ubić z maką na jednolitą mase dodajac szczyptę soli. Kalafior zamaczamy w cieście. Ciasto ma byc takiej konsystencji aby nie spływał z różyczek kalafiora. Nastepnie rozgrzewamy oliwe z oliwek na potelni i smażymy kalafior na złoty kolor.