Kalafior panierowany

Kalafior panierowany
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Kermeet
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • kalafior podzielony na różyczki, 1 szt
  • jajka, 3 szt
  • mleko lub woda, 2 łyżki
  • Bułka tarta
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Kalafiora podgotować w osolonej wodzie lub na parze (tak żeby zmiękł trochę ale się nie rozpadał bo nie damy rady go panierować). Jajka dobrze rozmieszać z wodą lub mlekiem. Podgotowane różyczki kalafiora zanurzać w jajku i panierować w bułce tartej (posypywać bułką tartą z każdej strony) i smażyć na głębokim oleju.

Składniki
  • kalafior podzielony na różyczki, 1 szt
  • jajka, 3 szt
  • mleko lub woda, 2 łyżki
  • Bułka tarta
  • sól i pieprz
Składniki