Kalafior Chili con Carne

Kalafior Chili con Carne
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Bardzo szybki, prosty sposób na pyszny dodatek do mięsa. Kalafior zapiekany w sosie. Może również stanowić samodzielne danie, ponieważ sos jest z odrobiną mięsa mielonego.

Składniki

  • 1 kalafior
  • 700 g sosu w słoiczku Chili con Carne
  • 10 dag sera żółtego
  • sól

Przygotowanie

  1. 1. Kalafior myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki i układamy w naczyniu żaroodpornym, solimy.
    2. Polewamy całość sosami Chili con Carne.

  2. 3. Pieczemy w piekarniku 35 minut w 180°C, pięć minut przed końcem pieczenia posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
    4. Gotowe
    5. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 30 września
Pycha, czasem nawet Lew musi trochę odpocząć od miecha ;p
fafiatko 30 września
Bardzo ciekawy i smaczny sposób na kalafiora!
Dolcevita-in-my-kitchen 02 października
bardzo apetycznie wyglada :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kalafior
  • 700 g sosu w słoiczku Chili con Carne
  • 10 dag sera żółtego
  • sól
Składniki