Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas dania mączne, także na słodko, je się na obiad.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Ser rozdrobniłam nożem na blacie, dodałam mąkę, sól, cukier waniliowy, Całość lekko przemieszałam i dodałam jajo. Przy zagniataniu wszystko powinno się ładnie wchłonąć, jeśli będzie za mokre można dodać odrobinę mąki więcej. Jeśli całą partię klusek chcemy mieć kakaową można kakao dodać od razu do sera, jeśli tylko cześć i żeby kluski były kolorowe: Oddzieliłam pół ciasta, na blat wysypałam 3 łyżki kakao, ciasto trochę zagniotłam i zaczęłam formować wałek, tak aby ciasto zabrało kakao. Z białego ciasta po prostu uformowałam wałki. Pokroiłam wałki pod kontem i ugotowałam parę minut w lekko osolonej wodzie. Dla mnie najlepiej smakują posypane tylko cukrem. Smacznego :)