Kaczka z żurawiną i miodem

Kaczka z żurawiną i miodem
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Tak mało nam potrzeba produktów, pracy w wykonaniu, żeby powstało nam pyszne danie obiadowe. Mięso z kaczki podane w pysznym sosie.

Składniki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso obieramy z kości, myjemy, solimy i układamy w woreczku do pieczenia.
    2. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 °C.

  2. 3. Miód rozpuszczamy w garnku, dodajemy żurawinę, podlewamy ½ szklanki wody, doprawiamy pieprzem i gotujemy 20 minut.

  3. 4. Mięso z kaczki po upieczeniu przekładamy do sosu i prużymy 10 minut.

Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 25 sierpnia 2020
Ja nie wiem, co na to dwa moje kaczory, ale wygląda pysznie :D Jednak moje nie są na taką potrawę, bo pies by... Czytaj całość »
Ja nie wiem, co na to dwa moje kaczory, ale wygląda pysznie :D Jednak moje nie są na taką potrawę, bo pies by się obraził, że mu przyjaciół się zabiera ;p
KulinarnaChwila 26 sierpnia 2020
hahahahaha ja dla pieska wszystko ciekawe jak TY???? zostaw mu kaczuszki proszę ;))
Nevermore 26 sierpnia 2020
To są jego przyjaciele, jak pisałem i zawsze rano stoi przed bramką i macha ogonem. Potem sobie dłuższą... Czytaj całość »
To są jego przyjaciele, jak pisałem i zawsze rano stoi przed bramką i macha ogonem. Potem sobie dłuższą chwilę "rozmawiają". Tak to czasem z tymi zwierzakami bywa :))

A co do dawania psu, to i oczywiście, ale tylko to co lubi, bo jak był mały, to trochę grymasił i się obrażał ;p
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki