Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka z winogronami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 57
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 346
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 57
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 346
Składniki
Mięso umyj, osusz. Skórkę natnij w kratkę. marynaty umieść w rondlu. Wymieszaj i gotuj ok. 2 minuty. Ostudź. Piersi włóż do woreczka na mrożonki, wlej marynatę i zamknij. Wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia piekarnik nagrzej do 90°C. Piersi wyjmij z marynaty. Smaż ok. 4 min skórką do dołu na rozgrzanej patelni, aż się zrumieni. Obróć i smaż 2 min.
Zdejmij z patelni i połóż na blasze do pieczenia skórką do góry. Wlej 1/2 cm wody, polej 2 łyżkami marynaty.
Piecz 90-120 min, zależnie od preferencji. W połowie czasu przewróć, dodaj przekrojone na pół winogrona. Podlewaj marynatą. Podaj pokrojone z sosem.Źródło: Świat kobiety