Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka z jabłkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój na ćwiartki. Ugotuj w osolonej wodzie.
Pierś kaczki oczyść i opłucz. Skórkę natnij w kratkę. Tak przygotowane piersi natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Podsmaż na rozgrzanym oleju skórką do dołu, a po chwili odwróć na drugą stronę.
Przełóż kaczkę do naczynia żaroodpornego. Na niej umieść ugotowane ziemniaki i całość polej wysmażonym tłuszczem. Piecz ok. 20 minut w 190°C.
Jabłka umyj, odetnij górną część i delikatnie wydrąż łyżką środki. Orzechy pokrój, rodzynki sparz i dodaj do jabłek. Polej je miodem i skrop sokiem z cytryny.
Umieść jabłka w naczyniu i wstaw również na 20 min do piekarnika.
Agnieszka Rybak z Pruszcza GdańskiegoŹródło: Super TV