Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaczka z chrupiącą skórką"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5595
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 386
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5595
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 386
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Składniki
Kaczkę ułóż w żaroodpornym, natłuszczonym naczyniu i posyp vegetą. Do wewnątrz wsyp majeranek, dodaj łyżkę masła. Przykryj kaczkę folią i piecz ok. 2 godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Rozpuść miód w szklance bulionu. Jabłka wydrąż, pozbaw gniazd nasiennych i wypełnij żurawiną. Gdy kaczka będzie gotowa, zdejmij folię, zmniejsz temperaturę w piekarniku do 180 stopni, ułóż jabłka w naczyniu obok kaczki i piecz aż będą miękkie.
Podczas pieczenia co chwilę polewaj kaczkę i jabłka wywarem z miodu i bulionu. Skórka kaczki ma być chrupiąca.Źródło: Show