Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kaczka w sosie orzechowym"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 500
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 500
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Cebulę obrać, umyć, posiekać, podsmażyć w dużym rondlu na maśle, dodać kurkumę i pół łyżeczki pieprzu, wymieszać, przełożyć na talerz. Na tej samej patelni podsmażyć na oliwie filety pokrojone na kawałki, obsypane mąką i posiekanymi orzechami.
Do kaczki dolać 200 ml wody, sok z czarnej porzeczki i sok z cytryny, dodać kostkę rosołową, doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. pół godziny, pod koniec duszenia potrawę doprawić imbirem.
Bakłażan umyć, pokroić w plastry, posolić, by podczas smażenia nie wchłaniał tłuszczu, odstawić na ok. 4-5 minut, opłukać pod kranem, osuszyć, podsmażyć na rozgrzanej oliwie, dodać wcześniej usmażoną cebulę, wymieszać z kaczką z orzechami.Źródło: Twoje Imperium