Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka w śmietanowej potrawce"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 495
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 495
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 157
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu .
Zagotuj 5 litrów wody. Kaczkę umyj, włóż do wrzątku. Dodaj obrane warzywa (marchewki, pietruszkę, por i seler). Jedną cebulę obierz, opiecz na ogniu, dodaj do garnka.
Wrzuć kostki rosołowe i przyprawy, gotuj godzinę. Dodaj liść selera i natkę, gotuj godzinę.
Kaczkę wyjmij, ostudź. Mięso obierz ze skóry i oddziel od kości, pokrój drobno. Pozostałe cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na patelni na oleju. Dodaj mięso, smaż ok. 5 minut. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Posyp suszonym koperkiem, przypraw solą i pieprzem. Nie gotuj!
<strong>Czas przygotowania 150 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie