Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka w rozmarynie"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8691
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 176
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 116
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 457
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8691
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 176
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 116
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 457
Składniki
Przepis przysłała Marlena Jarocka z Pszowa
Piersi oddziel od skóry, natrzyj solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem, obłóż gałązkami rozmarynu. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż kaczkę na dużym ogniu, po 3-4 minuty z każdej strony. Zalej wodą, dodaj pokrojone warzywa, gotuj do miękkości ok. 50 min. Powstały sos możesz zagęścić śmietaną.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie