Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To fantastyczne danie o wyśmienitym smaku niewątpliwie wszystkich zachwyci.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 249
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5403
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 249
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5403
Składniki
Tuszkę oczyścić, natrzeć pieprzem. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, posypać majerankiem. Kaczkę wypełnić jabłkiem. Tuszkę zaszyć nicią, ułożyć w brytfannie, skropić olejem, podlać wodą i przykryć.
Piec ok. 60 minut w temp. 200°C. Po godzinie pieczenia dołożyć resztę jabłek posypać pokruszoną minikosteczką Knorr (ostre papryczki) i zdjąć przykrywkę. Upieczoną kaczkę polać karmelem, przełożyć na półmisek i obłożyć jabłkiem. Podawać z żurawiną.