Kaczka w czosnkowej marynacie

Kaczka w czosnkowej marynacie
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Niezwykle aromatyczne mięso w chrupiącej skórce.

Składniki

  • 4 udka kaczki
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • 150 ml śmietany kwaszonej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso oczyszczamy, nakłuwamy, przekładamy do miski.


    Przygotowujemy marynatę.

    Czosnek siekamy, mieszamy ze śmietaną, majonezem, paprykami, solą i pieprzem do smaku.

    Mięso obtaczamy w marynacie, pozostawiamy na noc w chłodnym miejscu.

    Przekładamy do naczynia żaroodporngo (skórą do góry), pieczemy 45 min w 200°C.

Komentarze do przepisu (2)

Obserwator 20 lipca 2019
Było pysznie
Konto usunięte 27 lipca 2019
Fajny przepis.Dla mnie kaczka w każdej postaci :)
Składniki
  • 4 udka kaczki
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • 150 ml śmietany kwaszonej
  • sól, pieprz
Składniki