Kaczka po chińsku

Kaczka po chińsku
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Moja rodzina nie lubi pieczonej kaczki, dlatego postanowiłam zrobić inaczej. Musze przyznać, że danie wyszło bardzo dobre, mięso soczyste, kruche z dodatkiem warzyw i makaronu. Polecam.

Składniki

  • 2 filety z kaczki
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
  • 1 cebula czerwona
  • Sól
  • 2 marchewki
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • ½ główki kapusty pekińskiej
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • Fix do potraw chińskich
  • 300 ml wody
  • Szczypta chili
  • Opakowanie makaronu Tagliatelle

Przygotowanie

  1. 1. Mięso obieramy ze skórki, kroimy w paseczki i doprawiamy przyprawą z kurczaka oraz solą. Prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości.

  2. 2. Na drugiej patelni Wok, prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę, obrane i pokrojone w słupki marchewki, pokrojone w paseczki papryki oraz poszatkowana kapustę. Warzywa solimy

  3. 3. Pod koniec prużenia wlewamy sos sojowy i łączymy z mięsem.
    4. Fix rozrabiamy z wodą i zagęszczamy potrawę, doprawiamy chili, ewentualnie solą.

  4. 5. Mięso podajemy z ugotowanym makaronem według przepisu na opakowaniu.
    6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Facet_w_kuchni 21 października
Super :)
konhambos 21 października
Ciekawy sposób na kaczke
fafiatko 24 października
Świetne danie!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 filety z kaczki
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
  • 1 cebula czerwona
  • Sól
  • 2 marchewki
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • ½ główki kapusty pekińskiej
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • Fix do potraw chińskich
  • 300 ml wody
  • Szczypta chili
  • Opakowanie makaronu Tagliatelle
Składniki