Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kacze udka z kminkiem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Udka umyj i natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem, cebulą i odłóż na kilka godzin. Na mocno rozgrzanej patelni rozgrzej masło klarowane i smaż udka, mocno je rumieniąc. Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp kminkiem i piecz przez około pół godziny w temperaturze180° C.
W osobnym naczyniu upiecz umyte i osuszone papierem buraki, aż zmiękną. Obierz buraki ze skórki, zetrzyj na tarce, podduś na patelni z masłem i solą. Kaczkę podawaj z buraczkami.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień