Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kacze udka z czosnkiem"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 56
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24028
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 112
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 56
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24028
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 112
Składniki
Czosnek zawiń w folię alum. i opiecz w piekarniku, aż zmięknie. Obierz, wrzuć do miski, oprósz solą, pieprzem, dodaj posiekaną bazylię, 3 łyżki oleju, sok z cytryny, wymieszaj.
Udka oczyść, usuń kość. Poluzuj nożem skórkę tak, aby powstała kieszeń. Nadziej masą czosnkową, zwiąż. Z bułki zrób grzanki, wsyp do brytfanki, na nie połóż szpinak, wlej bulion, włóż mięso.
Obłóż cebulą i pomidorkami. Piecz w 180°C ok. 45 min.Źródło: Świat kobiety