Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiadek wymyśliłam kacze uda ale inaczej niż zawsze ponieważ mięso oddzieliłam od kości i wyszło fajne danie tym bardziej że duszone i sos sam się zrobił bez dodatku mąki. Już wiecie że mam swój drób dlatego każdego dnia mogę robić inne danie a to z kaczki, gęsi lub kurczaka brojler czy kury, fakt że moje mięso jest tak tłuste że bardzo często zbieram tłuszcz z robionych potraw bo kto by zjadł takie tłuste jedzenie. To prawda że dłużej gotuję czy też duszę lub piekę swojskie mięso ale smak wow ma fajny kleik po upieczeniu.
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 40
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 25
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 49
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 108
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 40
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 25
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 49
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 108
Składniki
Przygotować kacze uda, oddzielić kość od mięsa. Gotowe mięso położyć do miski. ( Proszę nie zwracać uwagi na deskę odcisnęła mi się gazeta, po oddzieleniu mięsa od kości każdy kawałek umyłam ).
Tak przygotowane kawałki mięsa posypać przyprawami i dokładnie wetrzeć je w mięso, odstawić na 15 minut aby mięso wchłonęło przyprawy.
Skórę na mięsie naciąć w każdym kawałku. Następnie kłaść mięso na rozgrzaną patelnię skórą do strony patelni i podsmażyć z obu stron na rumiano.
Do garnka wlać 2 szklanki wody, dodać suszoną włoszczyznę oraz przyprawę z solą. Ułożyć usmażone mięso i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do czasu wyparowania 1 szklanki wody.
Następnie odkryć pokrywkę i nadal dusić na wolnym ogniu do czasu aż będzie mięso mięciutkie i zrobi się sos .
Mój obiadek dziś podałam z ryżem oraz sos z mięsa kaczki i surówka z cebuli, ogórka kiszonego z olejem.