Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski na bazie mojego przepisu budyniu jogurtowego.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 819
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 83
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9213
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 819
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 83
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9213
Składniki
Z podanych składników ugotować budyń. Odstawić na chwilę aż masa lekko ostygnie. Dodać mąkę, zmiksować. Ciasto powinno mieć taką konsystencje, żeby łyżka stanęła.
Kłaść łyżką kluski na gotującą wodę. Gotować 3 minuty od momentu zagotowania.
Podawać z przesmażoną na maśle bułką. Ja jeszcze posypuję odrobiną cukru trzcinowego. Kluseczki są miękkie i delikatne. Dzieci uwielbiają.