Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowe kluseczki to doskonała propozycja na podwieczorek lub obiad na słodko. Ich przygotowanie z pewnością nie przysporzy Wam trudności. Kluseczki polane roztopionym masłem lub podsmażoną bułką tartą i cukrem z pewnością zasmakują całej Waszej rodzinie.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 246
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 246
Składniki
Do miski przelej jogurt naturalny, dodaj jajko. Składniki wymieszaj. Następnie do ciasta dodaj szczyptę soli, mąkę ziemniaczaną oraz pszenną. Składniki wymieszaj. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt rzadkie dodaj więcej mąki pszennej. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste, możesz dodać kroplę wody.
W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj pół łyżeczki soli.
Kluseczki formuj łyżeczką i wrzucaj na gotującą się wrzącą wodę. Gotuj przez około 2 minuty od momentu wypłynięcia kluseczek na powierzchnię.
Jogurtowe kluseczki serwuj polane masłem i oprószone cukrem lub z bułką tartą podsmażoną na maśle i owocami.