Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To popularne danie w Korei, o zaskakującym, słodko-słonym smaku.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 282
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 282
Składniki
Składniki sosu dokładnie łączymy ze sobą, odstawiamy na bok.
W dużym garnku gotujemy (10 minut) kurczaka w bulionie wraz z przygotowanym sosem.
Do garnka dodajemy ziemniaki, marchewkę, cebulę i chili. Gotujemy 7-8 minut, redukujemy ogień dodajemy makaron i grzyby (gotujemy 3 minuty). Uwaga, ziemniaki nie mogą być zbyt miękkie, nie mogą się rozpadać.
Ściągamy z ognia, dekorujemy dymką i sezamem. Można podawać z ryżem.