Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, a co najważniejsze sycący jesienny obiad dla 2 osób idealny na chłodne dni.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 229
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 229
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Składniki
Na 2 średniej wielkości osobnych patelniach smażymy filetowanego kurczaka oraz nasze jesienne warzywa (dynia, ziemniaczki, cebulkę oraz jabłko). Do zasmażanych warzyw dodajemy pastę curry, którą następnie doprawiamy imbirem oraz czosnkiem, pozostawiamy na średnim ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dolewamy mleczko kokosowe, dodatkowo dodając cukinię, pomidory oraz usmażonego na drugiej patelni kurczaka. Przykrywamy patelnię pokrywką, gotując na średnim ogniu aż do miękkości. Już na sam koniec możemy dodać sok z limonki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Danie należy podawać wedle gustu z ryżem bądź makaronem, dla ozdoby przyprawić listkiem kolendry.