Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jeleni gulasz"
Mając sporo pysznych i słodkich truskawek, postanowiłam przygotować coś a’la...
Odsłon: 41
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy...
Odsłon: 37
Soczyste mięsne klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowym to prawdziwa uczta...
Odsłon: 35
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki:...
Odsłon: 71
Mając sporo pysznych i słodkich truskawek, postanowiłam przygotować coś a’la...
Odsłon: 41
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy...
Odsłon: 37
Soczyste mięsne klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowym to prawdziwa uczta...
Odsłon: 35
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki:...
Odsłon: 71
Składniki
Udziec oczyść i pokrój w dużą kostkę. Cebulę i bekon drobno posiekaj, podsmaż na smalec.
Do przyrumienionej cebuli i bekonu dodaj mięso.Oprósz mieszanką przypraw, podsmaż i podlej winem. Gulasz przykryj i gotuj powoli. Według potrzeby podlewaj bulionem.
Obierz ziemniaki, a grzyby, paprykę i pomidory oczyść. Wszystko to pokrój w kawałki. l Kiedy mięso będzie prawie miękkie, dodaj do rondla ziemniaki z grzybami i papryką. Całość ugotuj do miękkości. Pod koniec dodaj pomidory. Dopraw gulasz solą, pieprzem, ewentualnie mieszanką przypraw i odstaw.
Czas przygotowania: 120 minut 420 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień