Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Azji ryż to symbol życia i podstawa dań. Robi się z niego mąkę, płatki, olej, papier. Każda kucharka ma swoje własne sposoby przyrządzania i podawania ryżu. Ja proponuję zieloną wersję.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7319
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7319
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Składniki
Ryż przepłukać. Do wody dodać 1 płaską łyżeczkę młodego jęczmienia, lekko posolić. Zagotować wodę. Dodać ryż, gotować na małym ogniu przez ok. 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając. Nie przykrywać garnka. W celu rozluźnienia ryż należy starannie oddzielić widelcem. Można go podawać zarówno do słodkich dań jak i słonych.