Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jaskółcze gniazda"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 612
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 162
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 187
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 612
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 162
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 187
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
6 jajek wrzuć na oso lony wrzątek i ugotuj na twardo (8-10 minut). Wyjmij, przestudź je, a następnie obierz. Jajka możesz też ugotować dzień wcześniej.
Kajzerkę namocz, odciśnij. Połącz w misce z mięsem mielonym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz obraną i drobno poszatkowaną cebulę.
Groszek odlej na sicie, przepłucz zimną wodą i pozostaw do osączenia. Dodaj do masy mięsnej. Wbij jedno surowe jajko. Całość starannie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Ostatnie jajko rozkłóć w miseczce. Do drugiego naczynia wsyp bułkę tartą (około pół szklanki). Na patelni lub w rondlu rozgrzej olej do głębokiego smażenia.
Ugotowane i obrane jajka oblepiaj masą mięsną. Panieruj w jajku i bułce tartej, wrzucaj na olej. Smaż, obracając, 10-15 minut.
Czas (bez gotowania) ok. 25 min; porcja – 310 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety