Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarzynowe tagliatelle w sosie"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź. Obraną cebulę poszatkuj. Marchewki oczyść, zetrzyj na tarce lub pokrój w słupki. Tak samo przygotuj cukinię. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę z czosnkiem, a potem resztę warzyw. Smaż ok. 5 min. Podlej wodą, dodaj koncentrat. Wrzuć makaron, wymieszaj, dopraw solą, cukrem oraz pieprzem. Przed podaniem posyp bazylią.
czas ok. 40 min; porcja – 410 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety