Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarzynowa z indykiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mięso opłucz, włóż do garnka. Zalej wodą. Zagotuj. Zanim woda zawrze, usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. Dodaj listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego. Gotuj jeszcze godzinę.
W tym czasie warzywa z włoszczyzny oczyść, ziemniaki obierz. Przygotowane produkty opłucz, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie.
Cebulę oraz wszystkie pozostałe jarzyny włóż do wywaru około 15 minut przed końcem gotowania. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę rozlej do talerzy. Mięso pokrój na kawałeczki. Włóż po kilka do każdego talerza.Źródło: Tina