Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarzynowa po włosku"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Składniki
Warzywa w zależności od rodzaju obierz, oczyść, opłucz. Cukinię, marchewki, pietruszkę, seler korzeniowy oraz ziemniaki pokrój w kostkę. Łodygi selera naciowego potnij w plasterki, a cebulę – posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę. Dodaj pozostałe warzywa (oprócz groszku). Smaż razem przez chwilę, zalej 5–6 szkl. gorącej wody. Wkrusz kostki bulionowe. Gotuj razem jeszcze ok. 20 minut. Pod koniec gotowania do zupy dodaj groszek. Przypraw solą, pieprzem oraz suszoną bazylią.
Świeże zioła opłucz, osusz, odłóż trochę natki i lubczyku do dekoracji, resztę ziół posiekaj. Posyp nimi gotową zupę. Rozlej do miseczek. Udekoruj odłożonymi ziołami.Źródło: Tina