Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu chilli con carne w wersji bezmięsnej
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Składniki
Cebulę kroimy w pióra, czosnek drobno siekamy. Paprykę kroimy w paseczki, papryczkę chilli w drobną kostkę. Kukurydzę i paprykę odsączamy na sicie z zalewy.
Rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i wrzucamy cebulę. Szklimy około 5 minut. Dodajemy czosnek, po około 1 minucie dodajemy papryki, lekko solimy i smażymy do miękkości. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę i pomidory z puszki. Przyprawiamy 3 łyżeczkami rozmarynu, 2 łyżeczkami tymianku i ewentualnie solą i pieprzem. Gotujemy razem około 5 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami np. z pieczywem czosnkowym, pełnoziarnistym penne lub jak u mnie z kaszą kukurydzianą.