Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarska pizza ze szpinakiem"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 72
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. Utrzyj z fetą oraz szczyptą pieprzu. Liście szpinaku przebierz, opłucz, osusz. Szparagi oczyść, pokrój na kawałki, obgotuj. Suszone pomidory osącz, przekrój na połówki.
Z ciasta uformuj cztery okrągłe spody do pizzy. Ułóż je na blasze do pieczenia. Każdy spód posmaruj przygotowaną masą serową. Rozłóż liście szpinaku, osączone szparagi, suszone pomidory oraz pokruszony kozi ser.
Pizze piecz 8-10 minut w temp. 220 st. Po tym czasie na każdym placku umieść po 2 surowe jajka. Ponownie wstaw do piekarnika. Dopiekaj jeszcze kilka minut. Podawaj z bazylikowym pesto.
porcje , czas ok. 45 min; porcja – 650 kcal, cena 6 zł.Źródło: Świat kobiety