Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 110
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 110
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Tajemnica to przegotowana woda. Zwykła woda filtrowana lub ta z kranu jest naturalnie mętna. Nie dostrzegamy tego gołym okiem. Dopiero po zmrożeniu to widać. Natomiast po przegotowaniu (i wcześniejszym schłodzeniu!) można ją mrozić oczekując przezroczystych kostek lodu. W ten sposób uzyskamy efekt pociętego szkła. fot. 123rf/picsel