Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy nadmiar drożdży możemy je zamrozić.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 103
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4336
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8468
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 103
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4336
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8468
Składniki
Jeśli nie wykorzystasz wszystkich świeżych drożdży możesz je zamrozić ,dzieląc na kawałki jakie później będziesz potrzebował. Zamrażamy na 2 miesiące nie dłużej,gdyż potem nie będą mieć swojej mocy. Pakujemy owijając je w aluminiowy papier i wkładając do woreczka z datą. Drożdże po wyciągnięciu z zamrażarki musimy włożyć do ciepłej wody z cukrem ,mieszamy rozpuszczamy i dodajemy 2 łyżki mąki. Postępujemy jak przy robieniu zaczynu z drożdży. Zapraszam na krótki film.