Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jak zamarynować paprykę?"
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 142
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10374
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 142
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10374
Składniki
wodę zagotuj, dodaj cukier, sól i ocet. Zagotuj i odstaw do ostudzenia. W tym czasie czosnek pokrój w cienkie plasterki, a cebulę w piórka. Papryki umyj, oczyść i pokrój na kawałki. Zalej wrzątkiem i odcedź.
W słoiki włóż po liściu laurowym, 2 ziarna ziela angielskiego, 5 ziarenek pieprzu, 1/3 łyżeczki gorczycy i po gałązce tymianku. Wrzuć kilka piórek cebuli i plasterków czosnku. W tak przygotowanych słoikach ułóż paprykę. Wlej zalewę i zakręć słoik. Pasteryzuj 10 minut na wolnym ogniu.Źródło: Na żywo