Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby ugotować czerwone buraki to należy wybrać wszystkie o jednakowej wielkości.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3546
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14895
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3546
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14895
Składniki
Buraki o jednakowej wielkości ,myjemy i wrzucamy do garnka, zakrywamy zimną wodą ,na tyle, aby zakryły nasze buraki całkowicie i wody musi być ponad nasze buraki. Woda podczas gotowania odparuje ,dlatego należy więcej jej wlać do garnka. Czas gotowania zależy od wielkości buraków i wacha się od 30 do 60 minut. Wody nie solimy. Gotujemy przykryte. Sprawdzamy patyczkiem od szaszłyków jeśli miękko wchodzi to znaczy, ze buraki są ugotowane. Ugotowane buraki wyciągamy na talerz i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia.