Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajko z pastą paprykową"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Papryki przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne, umyj. Piecz 20-25 minut w temp. 190°C. Szczelnie owiń folią spożywczą, odłóż na kilkanaście minut. Papryki obierz ze skórki, zmiksuj na gładką masę. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno.
Dodaj masę paprykową, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Jajka ugotuj na twardo, ostudź. Obierz, przekrój na pół, wyjmij żółtka, rozgnieć je. Koperek posiekaj. Razem z żółtkami dodaj do masy paprykowej, wymieszaj, przypraw. Pastę przełóż do szprycy, wyciśnij dekoracyjne rozetki w miejsca po żółtkach. Udekoruj gałązkami koperku, plasterkiem rzodkiewki i kostkami żółtej papryki.Źródło: Chwila dla Ciebie