Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka z łososiem"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 287
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 287
Składniki
Ugotuj jajka na twardo, zalej zimną wodą. Odstaw, by wystygły (lepiej się będą obierać). Po obraniu przekrój na pół. Żółtka wyjmij.
Łososia pokrój na małe kawałki, przełóż do blendera. Włóż żółtka, trochę majonezu i zmiksuj. Przypraw masę solą i pieprzem.
Przełóż do szprycerki i napełnij połówki jajek, tworząc dekoracyjne rozetki. Ozdób szczypiorkiem (możesz trochę dodać do masy), kaparami oraz rzeżuchą.
<strong>Przepis nadesłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Porcje 3 Przygot. 30 min Cena 0,70 zł Kalorie 360 kcalŹródło: Takie jest życie