Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe w czasie świeżych, pachnących słońcem pomidorów. Na zdjęciu wersja z parówkami, ale nie są one konieczne.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 494
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 494
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Zmiksować blenderem. Tak powstałą pulpę pomidorową nastawić na małym ogniu, dodając kostkę rosołową, drobno posiekaną cebulę i grzybki. Gotować 20 minut.
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki.
Do sosu pomidorowego dodać pokrojone serki topione (smak dowolny, według upodobań). Pogotować do ich rozpuszczenia.
Mąkę rozmieszać w śmietanie. Dodać kilka łyżek sosu i przelać do reszty.
Wrzucić połówki jajek, ewentualnie parówki pokrojone w plasterki. Pogotować jeszcze ok. 5 minut. Dodać koperek i bazylię.
Gotowe! Najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego.