Jajka w sosie chrzanowo-koperkowym

Jajka w sosie chrzanowo-koperkowym
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Pyszne i szybkie danie ,bardzo polecam. Czasem mamy dość potraw mięsnych,a to danie nam na pewno posmakuje:)

Składniki

  • Jajka 6-8 szt.
  • Koperek 2 pęczki
  • Bulion 700ml
  • przyprawy jak wegeta,pieprz,2 łyżki chrzanu,sól
  • Mąka 1,5 łyżki
  • śmietana 12% 2-3 łyżki

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo.
    Osobno zrobić sos z bulionu ,zagotować dodać przyprawy,posiekany koperek i chrzan.
    Gdy gotuje się zrobić zaczepkę z mąki i śmietany,wlać do gotującego bulionu,dodać przyprawy i włożyć ugotowane na twardo jajka,zagotować .Doprawić do smaku wg.własnego gustu.

    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (7)

Konto usunięte 06 czerwca 2016
Ciekawa propozycja :)
GREGORHSPEED 07 czerwca 2016
Uwielbiam :)
Futka 07 czerwca 2016
Świetny pomysł na smakowite jajka - pycha! <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Jajka 6-8 szt.
  • Koperek 2 pęczki
  • Bulion 700ml
  • przyprawy jak wegeta,pieprz,2 łyżki chrzanu,sól
  • Mąka 1,5 łyżki
  • śmietana 12% 2-3 łyżki
Składniki