Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajka w skorupce migdałowej"
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 75
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 75
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Składniki
Jajka na twardo przekrój na pół bardzo ostrym nożem, by jak najmniej uszkodzić skorupki. Ostro- żnie wyjmij żółtko i białko. Ugnieć widelcem lub drobno posiekaj.
Połowę płatków migdałowych posiekaj. Dodaj śmietanę, surowe jajko i posiekane jajka na twardo, połącz, przypraw solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
Masą nadziej skorupki od jajek, obtocz w pozostałych płatkach. Usmaż na maśle na złoty kolor.
Czas przygotowania: 20 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1,50 zł.
<strong>Przepis przysłał Zdzisław Modelewski z Woli Miedniewskiej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie