Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka w cieście francuskim"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Przepis przysłała Dagmara Mokrzycka z Lubiszyna
Cebule pokrój w półkrążki, paprykę w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj paprykę, wymieszaj. Podduś. Wbij jajka, wymieszaj, przypraw. Usmaż.
Masę ułóż na środku ciasta. Posyp startym serem (2 łyżki odłóż). Ciasto po bokach ponacinaj, zawiń do środka, formując warkocz. Posyp resztą sera i ziołami prowansalskimi. Piecz 20 minut w temp. 220°C.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie