Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na danie w upalny dzień, tym razem jajka sadzone z ziemniakami okraszonymi skwarkami, podane z zsiadłym, zimnym mlekiem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu odlewamy z wody, odparowujemy, posypujemy koprem i potrząsając garnczkiem mieszamy koper z ziemniakami. Możemy ziemniaki utłuc tłuczkiem.
Przygotowujemy okrasę z boczku, podgardla i cebuli.
Smażymy jajka na sadzone.
Nakładamy ziemniaki na talerze, posypujemy skwarkami, oraz polewamy tłuszczem. Podajemy z zimnym zsiadłym mlekiem. Smacznego:)