Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka po meksykańsku"
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
Na patelni rozgrzej tłuszcz, poczekaj, aż z tłuszczu znikną bąbelki – to znak, że uzyskał odpowiednią temperaturę do smażenia. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż czosnek, cebulę, paprykę. Po 5 minutach dodaj przecier pomidorowy, fasolę, kminek, papryki, tabasco, oliwki i delikatnie wszystko wymieszaj, aby nie uszkodzić fasoli.
Smaż na maleńkim ogniu przez 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na wierzch wbij jajka, starając się zachować między nimi odstęp. Smaż kilka minut, aż jajka się zetną. Posyp posiekaną kolendrą i zmiażdżonymi orzeszkami.Źródło: Na żywo