Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka na twardo w mięsnej osłonce"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 511
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 43
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24711
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 511
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 43
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24711
Składniki
Jajka (8 szt.) ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Kajzerkę zalej mlekiem, odciśnij.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj drobniutko, zeszklij na maśle, wystudź.
Do mięsa dodaj cebulę z czosnkiem, kajzerkę, surowe jajko i żółtko. Masę wyrób dłonią. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sporą ilością curry oraz gałką muszkatołową.
Z masy mięsnej formuj małe placki. Na środku każdego połóż jajko na twardo, dokładnie oblep je mięsem, by powstały kulki. Każdą kulkę obtocz w bułce tartej i usmaż na rumiano na maśle klarowanym.
Podawaj gorące z pikantnym sosem pomidorowym.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie