Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajka na duszonych pomidorach"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 40
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 40
Składniki
Fasolę przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą. Dobrze osącz. Pomidory pokrój na kawałeczki (wcześniej możesz je sparzyć i obrać ze skórki, ew. użyj pomidorów z puszki).
Dymki oczyść, cebulki pokrój w plasterki, a szczypiorek posiekaj.
Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek, grubo je posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć dymki, duś je mieszając przez 10 minut. Po 3 minutach duszenia do dymek dołóż pomidory, keczup oraz fasolę.
Jeśli lubisz, możesz dołożyć także drobno pokrojoną paprykę. na patelni posól do smaku i posyp 3/4 natki.
Jajka wbij na na patelni. Całość przykryj folią aluminiową. Smaż dalej jeszcze przez 7 minut, aż białka się zetną, a żółtka pozostaną płynne.
Tuż przed podaniem oprósz jajka solą oraz pieprzem. Danie udekoruj resztą natki.
Najlepsze z kawałkiem chrupiącej bagietki
ok. 40 min
porcja zawiera ok. 420 kcal
Ok. 3 zł za porcjęŹródło: Tina