Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajeczno-kuskusowe kotleciki"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 32
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 112
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 32
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 112
Składniki
Dwa ugotowane na miękko jajka oraz jedno surowe zblenduj wraz z kukurydzą, czosnkiem oraz bułką tartą. Do masy dodaj kuskus i stopniowo wodę, tak aby całość zyskała odpowiednią konsystencję – żeby można było formować kotlety. Dopraw solą oraz pieprzem. Cebulę obierz, posiekaj w drobną kostkę i dodaj do masy. Dokładnie wymieszaj.
Uformuj paluszki (np. rozłóż masę na blasze i pokrój na prostokąty) lub okrągłe kotlety i usmaż je ze wszystkich stron na złoto na rozgrzanym oleju.Źródło: Świat kobiety