Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajecznica z móżdżkiem"
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 188
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 188
Składniki
Móżdżek umyj. Włóż do wrzącej, zakwaszonej sokiem z cytryny, wody. Gotuj 2 minuty, ostudź, obierz z błon, posiekaj.
Pokrój boczek oraz cebulę. Najpierw podsmaż boczek, dodaj cebulę i smaż chwilę razem. Włóż pokrojony móżdżek i smaż 10 minut. Przypraw solą oraz pieprzem.
Zdejmij z ognia, wbij jajka, wymieszaj i smaż chwilę, ale by jajecznica nie była zbyt ścięta. Posyp szczypiorkiem, podaj z tostem z chleba, udekoruj rzodkiewką.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Oleszek z Radecznicy</strong>
Porcje 5. 60 min. Cena 1,80 zł. Kalorie 380 kcal.Źródło: Bella Relaks