Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajecznica z cukinią i szynką"
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1079
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11181
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1079
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11181
Składniki
Umyj i pokrój w plasterki cukinię. Oczyść i pokrój paprykę oraz cebulę. Szynkę (lub wędzonkę) pokrój w drobną kostkę.
Rozgrzej olej i podsmaż cukinię. Podlej ją odrobiną wody i duś chwilę. Gdy woda wyparuje włóż paprykę, szynkę, cebulę i smaż chwilę.
W miseczce roztrzep jajka. Wsyp mąkę, wlej mleko i jeszcze chwilę ubijaj. Dodaj podsmażone warzywa, pokrojoną wędlinę, starty żółty ser, wymieszaj i przypraw.
Na rozgrzany olej wlej masę. Smaż na małym ogniu, aż się zetnie. Posyp omlet szczypiorkiem, udekoruj bazylią.
Jeśli masa jajeczna jest jeszcze płynna, wstaw patelnię na chwilę do gorącego piekarnika albo do kuchenki mikrofalowej.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Bella Relaks